Stiftelsens nya logotyp är vald

 

Tillsammans med studerande vid Lahden Ammattikorkeakoulu i Lahtis utformade Winbergska stiftelsen en ny logotyp under våren 2018. Ansvarig lärare för projektet vid yrkeshögskolan var Julia Ojapelto och Winbergska stiftelsen representerades av viceordförande Stig Kankkonen, verksamhetsledare Annika von Schantz samt ekonomiansvariga Siv Välimäki.

Över tjugo studerande deltog i projektet, alla var andra årets studerande vid grafiska linjen, och några studerande kom från Tyskland, Italien, Japan och de baltiska länderna.  Den slutliga logotypen som valdes var utformad av studerande Pinja Kumpulainen.

”Vi fick många utmärkta förslag till ny logotyp för stiftelsen och det var ganska svårt för oss att välja. Slutligen valde vi Pinjas starka logga, vi tycker den utstrålar stabilitet, soliditet och trygghet. Den skall representera Winbergska stiftelsen många, många år. Den blå färgen är en länk till vår gamla logga, den gröna färgen påminner om vår härliga trädgård och våra gröna värden och det lilla hjärtat representerar också våra värderingar”, berättar Annika von Schantz.

hmw-logo-23